שתף    שלח לחבר  
Alternate Text

חברות וחברים יקרים,
מגזין זה מסכם את הפעילות הענפה של משרדינו בשנת 2018. שנה שכללה עבודה מאתגרת, התחדשות וצמיחה. אני מבקש להודות לבני משפחתי ולחבריי, ולכל מי שלקח חלק בשנה נפלאה זו. אפתח את המגזין בקטע נוסף מתוך הספר "24/7 ישראלים מעוררי השראה", שעוסק במסע ישראלי, ומספר את סיפורה העוצמתי של מדינה בת 70 שנה ושל האנשים החיים בה. פרויקט מרגש של ד"ר אריאל להמן ואלדד רפאלי בו נבחרתי לקחת חלק יחד עם עשרים ושלושה אנשים נוספים, בעלי דעות, השקפות ואמונות מגוונות, המספרים את סיפורה של מדינתו המורכבת. בהמשך, אשתף אתכם בפרויקט מבני ציבור שתכננו, אשר זכה בפרס התכנון החדשני והיצירתי בסין, ובמבנה חטיבת הביניים החדש שתכננו בכפר עין מאהל. אסיים בהצגת המודל המתמטי שפיתח משרדינו לפתרון צפיפות האוכלוסין בסינגפור, וזכה בתחרות היוקרתית של מחלקת החדשנות הממשלתית של אנגליה. על מודל זה, אשר נחשב למהפכני ופורץ דרך בקנה מידה עולמי, התייחס האדריכל אימן טבעוני בכתבה במגזין 'גלובס'. אתם מוזמנים להציץ באתר האינטרנט שלנו, בו תוכלו להתרשם מהפרויקטים ומפרסומים שהופיעו על משרדנו בתקשורת.
קריאה מהנה,
אשרף טבעוני.


אחים

"גדלתי כבן זקונים במשפחה של שמונה ילדים, חמש אחיות ושלושה אחים, ברובנו מהנדסים ואדריכלים. אבא מעולם לא ביקש ממני ללמוד הנדסה, אבל עזרתי לו במשרד וראיתי את המשמעות של המקצוע. כשאבא נפטר הייתי בעיצומם של לימודי תואר שני בהנדסה בטכניון, ובדיוק התחלתי בכתיבת התזה בנושא מבנים תת-קרקעיים עמוקים. האחים שלי פנו אלי וביקשו ממני לבוא לנהל את העסק. מטבעי אני אדם חברותי, מבין ביחסי אנוש, ולאורך השנים הייתי מתלווה לאבא לאירועים. בעקבות הפנייה של אחי נכנסתי בפעם הראשונה לניהול. אחי הבכור אימן הוא האדריכל הראשי שלנו. הוא חוקר ומומחה עולמי בתחום האדריכלות הדיגיטלית, ובימים אלו שוקד על הדוקטורט שלו בלונדון, באחד המוסדות האקדמיים הטובים ביותר בעולם האדריכלות. אימן הוא אדריכל מבריק שמשפיע עלי באופן עמוק. הגרעין של המשרד שלנו נשאר משפחתי – אימן, אני ושלוש אחיותינו עובדים כאן ביחד. לכל אחד יש תפקיד וחוזקות. הסוד בניהול עסק כמו שלנו הוא להתייחס לכל העובדים באופן חם ומשפחתי. לא רק לבני המשפחה, כך שכולם מרגישים אהובים ושייכים.

במקצוע שלנו אנחנו חייבים לרכוש ידע כל הזמן ולהישאר מעודכנים. בלי זה אתה לא עומד בקצב ונשאר מאחור. אימן אחראי לידע ולהיבטים האקדמיים ואני אחראי להיבטים האופרטיביים והיישומיים. תהליך קבלת ההחלטות אצלנו הוא באמת תהליך. אין אצלנו 'כן' או 'לא', אלא דיאלוג והפריה הדדית של כל צוות האדריכלים, כשההחלטה משתנה ומשתפרת תוך כדי כך. אימן נמצא בעולם קצת שונה ממה שנהוג בישראל, ומדי פעם הוא מעוניין בסגנונות ובחומרים המייקרים את העלות. אני יותר רודף מטרות, ואחד התפקידים הכי קשים שלי הוא לרסן את אימן. מטרת הריסון היא שנצליח בפרויקט, כי מדובר בכסף ציבורי שחשוב לנצל נכון. לדעת מתי לפנטז ומתי לא לפנטז. יש קונספט אבל יש גם מועצה, תקציבים, קבלנים ושאר אילוצים. ההצלחה היא החיבור בין כולנו. אנחנו יוצרים בכיף והנאה ורואים תמורה."  
קטע מתוך הספר '24/7 ישראלים מעוררי השראה', מאת ד"ר אריאל להמן ואלדד רפאלי.


Alternate Text
צילום: אלדד רפאלי

גאווה כחול לבן

המודל המתמטי שפיתח משרדינו לפתרון צפיפות האוכלוסין בסינגפור, זכה בתחרות היוקרתית של מחלקת החדשנות הממשלתית של אנגליה, ונחשב למהפכני ופורץ דרך בקנה מידה עולמי. זהו המודל המתמטי הראשון בעולם הנשען על מערכות דינמיות ממוחשבותDynamic System) Modeling) ומספק פתרון כולל לאתגרי הצפיפות האורבאנית, ברמת המשאבים, גידול האוכלוסין ושינויי האקלים. בעזרת המודל, ניתן ליישב כ-40 אלף תושבים בקמ"ר עירוני אחד.



Alternate Text

פרס התכנון החדשני והיצירתי בסין

המתחם הציבורי המתוכנן כולל תאטרון (1000 מושבים) , ספריה ציבורית , חללי סדנאות, אולמות , חניות, מסעדות, שוק פתוח וככר ציבורית .הפרויקט מתוכנן באתר ששימש מפעל תעשיה, עם תחנת רכבת במרכזו. בכדי לשמר את המורשת האדריכלית והתרבותית של האתר, הייתה דרישה לשמר את הקירות החיצוניים של ששת הבנינים ותחנת הרכבת שבניהם. הצעת התכנון משנה את חלל המפעלים והתחנה למרכז תרבות חדש שממש גם כנקודת ציון אקולוגית ואורבנית בעיר. תהליך התכנון התבסס על מחקר אקלימי , סביבתי ותרבותי של המקום, וביצוע סימולציות ממוחשבות של כל הפרמטרים. הדבר התאפשר אודות לשימוש בטכנולוגיות המתקדמות בעולם במחשוב ויצור דיגיטלי, אשר זיכו את המשרד בפרס התכנון החדשני והיצירתי בסין. הצורות והחללים נוצרו בתהליך גנרטיבי ממוחשב, לפי יעדים אקולוגים ותרבותיים.


Alternate Text
Alternate Text

תכנון חטיבת הביניים בעין מאהל

חטיבת הביניים החדשה בעין מאהל ממוקמת בשכונה מתפתחת בקצה הכפר, מול תצפית מרהיבה לעמק יזראעל והר תבור. בית הספר נבנה בצורת V כהד לאותה תצפית, כאשר מכל מקום בחלל המשותף ובמעברים ניתן ליהנות מהנוף ומהחצרות המתוכננות בשלושה מפלסים, ממשיכות את החלל המשותף ויוצרות קשר ישיר עמו. בית הספר כולל 12 כיתות, משרדי הנהלה במפלס הכניסה וספרייה. מיקום החדרים בצד ההפוך לפעילות החצרות, יוצר שקט ואינטימיות המאפשרים ומחזקים את תהליך הלמידה. זהו פרויקט מיוחד שביצע משרדינו מתוך חזון ותפיסה לייצר סביבה חינוכית אופטימאלית ומתאימה - מאתגרת, מאפשרת, יצירתיות ומחבקת עבור כל ילד, תוך הקפדה על תקציב, מהירות הקמה ואפשרויות פיתוח עתידיות.
   
Alternate Text
Alternate Text

מן התקשורת

"הבשורה מנצרת: איך מכניסים 40 אלף איש לקמ"ר אחד"
מוזמנים להציץ בראיון המרתק שקיים אדריכל אימן טבעוני במגזין 'גלובס',
לרגל זכייתו בתחרות החדשנות הבינלאומית לתכנון 'עיר חכמה'.
לראיון המלא

Alternate Text

 רחוב 1002 מספר 6, נצרת
 04-6554037

הסר אותי מרשימת תפוצה