שתף    שלח לחבר  
Alternate Text
האתר שלנו   |   אודותינו  |   עמוד הפייסבוק שלנו   |   צרו קשר

קוראים יקרים
היום נשתף אתכם בפרויקט מתוק וחושני במיוחד – עיצוב ותכנון מעדניית פושון, אחד ממוסדות הקולינריה היוקרתיים של צרפת, שנחת במתחם שרונה. בהמשך, נציג מאמר מרתק המותח ביקורת על מאפייניה הקולוניאליסטיים של האדריכלות הישראלית, ולבסוף, נספק לכם טיפים מעולים ומועילים איך לתכנן מחדש את המטבח שלכם.
קריאה מהנה וניפגש במגזין הבא

Alternate Text

דלת סתרים המובילה לתוך בונבוניירה חושנית
​מאת: אדריכל אנריקו סגרה

האם העיצוב הצרפתי והמתקתק מתאים לקהל הישראלי? האם הצבעוניות הוורודה מעבירה קונוטציות ארוטיות או רק מחזקת את התמכרותנו הבלתי נשלטת למתוק? 'פושון', אחד ממוסדות הקולינריה היוקרתיים של צרפת, שתוכנן בישראל על ידי 'אנריקו סגרה אדריכלים, נחת במפגש בין שרונה מרקט למתחם שרונה והותיר אחריו באזז תקשורתי ושיק צרפתי שקשה להתעלם מהם.​ להמשך קריאה>

Alternate Text

"אימוץ הסמליות של מי שהמקום נלקח ממנו"
​מאת: אדריכל סנאן עבד אלקאדר

בכל שלבי התפתחותה, מתקופת היישוב ועד ימינו, לא הצליחה האדריכלות הישראלית להתעלות ולהפנים את הביקורתיות כלפיה כאדריכלות קולוניאליסטית, ולהפכה לפעילות או ליצירתיות אמנותית כלשהי. מאז הקמת מדינת ישראל אנו חווים שלילה ומחיקה כמעט מוחלטת של זהות המקום והתרבות המקומית, שעוצבו מחדש על בסיס עקרונות חברתיים, כלכליים ופוליטיים מבית מדרשה של תנועת העבודה הציונית. להמשך קריאה>

Alternate Text

החלטתם לתכנן מחדש את המטבח?
​מאת: אלדר נבון, אל-גל מטבחים

​החלטתם לתכנן מחדש את המטבח? חשוב שתשתפו את המתכנן במידע רב ככל האפשר, שיסייע לו לגבש את המטבח המושלם עבורכם: מה אתם עושים במטבח? רק מבשלים, אוהבים לאפות, מבשלים במטבח יותר מאדם אחד בו זמנית? כמה שעות ביום אתם מעבירים במטבח? האם אתם אוהבים לאכול או לארח בתוך המטבח? מה אתם לא אוהבים במטבח הנוכחי שלכם? האם יש לכם צרכי אחסון מיוחדים (פלטות שבת, אביזרי אפייה וכו'), האם אתם רגישים לריחות בישול? איך אתם רואים בעיני רוחכם את המטבח שהכי רציתם (מודרני, קלאסי, כפרי וכו'), וכמובן אי אפשר להתעלם ממגבלות התקציב העומד בפניכם. ככל שתספקו למתכנן יותר מידע עליכם, כך התוצאה תהיה דומה יותר לחלומות שלכם....