"מזווית אחרת" ראש השנה תשפ"ב |
|
|
|
קבוצת פשר ממשיכה לחדש ולהתחדש! |
|
|
|
קוראים יקרים, שנה טובה! שוב אנחנו כאן עם מה שהתחדש אצלנו בשנה האחרונה.
בגיליון זה של ״מזווית אחרת״ נספר לכם על המיזמים החדשים שלנו, ואני מזמינה אתכם להצטרף אלינו למיזמים אלה וגם להציע לנו מיזמים חדשים!
אנחנו פלטפורמה למיזמים חדשים
אני גאה ומאושרת, שקבוצת פשר היא היום פלטפורמה להנבטת מיזמים חדשים ממוקדת בשילוב אנשים וטכנולוגיה במחקר, יעוץ והדרכה למנהלים. במשפחת פשר המורחבת אנחנו מאמינים ב״חדשנות פתוחה״ מבוססת טכנולוגיה לשיפור הביצועים בארגונים ובערים. מאז לימודי הדוקטורט שלי בתחום הממשק בין טכנולוגיה ואנשים, צברנו בפירמה 43 שנות ניסיון (!) וקהילה גדולה של חברים, ואנחנו משתפים פעולה עם כולם ברוח ה״חדשנות הפתוחה״, שהיינו החלוצים שלה בארץ!
סטטוס
המיזם הראשון, שנבט בקבוצת פשר, סטטוס - כתב העת לחשיבה ניהולית ואסטרטגית - חוגג בימים אלה 30 שנה להיווסדו! העורך שלו, ד״ר ירון פשר, הכין את הניוזלטר החגיגי לכבוד המאורע החשוב. שלחנו לכם! עשיר בחומר קריאה מרתק לכל החגים!
המכון הישראלי לערים חכמות
המיזם הבא אחריו, שנולד לפני 6 שנים, הוא המכון הישראלי לערים חכמות. עמותה רשומה, שמובילה את קהילת הערים החכמות בארץ ומקימה בימים אלה חממה טכנולוגית לפתרונות חכמים בתחומי ה-IoT לשיפור התפקוד העירוני לטובת כל התושבים.
InnoBa
לפני שנתיים הקמנו את InnoBa, שמממש את התפיסה הותיקה והחדשנית שלנו, שקבוצת פשר היא ״מרכז העתיד״ הישראלי (בעקבות מרכז העתיד הראשון שהקים פרופ׳ לייף אדבינסון בשוודיה)! בימים אלה אנחנו מרחיבים את הפעילות בו עם הצטרפותה אלינו של אל״מ מיל׳ עדי ברשדסקי, שמביאה לנו ניסיון והוכחת היתכנות של הקמת חממות טכנולוגיות בחיל האויר, וביחד אנחנו פועלים עכשיו להקמת חממות כאלה באקדמיה, בתעשייה ובערים.
הסניף הדרומי
לפני יותר משנה הקמנו עם אלה בן זקן שמחה, סטודנטית שלנו לשעבר, יועצת משפחתית מנוסה שגרה בנגב, מוסמכת ליעוץ ארגוני מאוניברסיטת בן גוריון, את הסניף הדרומי של קבוצת פשר. הסניף החדש כבר עושה חיל עם לקוחות ותיקים וחדשים של הקבוצה, בסיוע ועדה מייעצת של מנהלים בכירים ומנוסים בנגב: אשר גרינבאום, תא״ל מיל׳ צביקה אורן ושחר בלקין, ובשת״פ נפלא ומתמשך כבר שנים רבות עם פרופ׳ אביעד רז מאוניברסיטת בן גוריון, שאיתו אנחנו עובדים יחד בקורסים ליעוץ ארגוני - תיאוריה ופרקטיקה - בהצלחה רבה לשמחת כולנו ובעיקר, הסטודנטים שמפרגנים לנו מאוד. בשנה הבאה אנחנו פותחים ביחד קורס חדש: יעוץ ארגוני בארגונים גלובליים תיאוריה ופרקטיקה בהובלת ירדן מוסרי המקסימה, שהיגיעה אלינו כמתמחה לפני כמה שנים ולא נפרדת מאיתנו מאז לשמחתנו הרבה!
Our World Our Classroom
בשנה האחרונה בשיתוף פעולה עם שי גרשון, מנהלת מרכז המצויינות לטכנולוגיות למידה מתקדמות בלשכה לטכנולוגיות המידע, הרחבנו את הפעילות המוצלחת שלנו ״העיר ככיתה״ שהגה מרשל מקלוהן. בשותפות ובהובלת לי שריר הוכחנו היתכנות של מיזם our world our classroom. לי שריר מנהלת את הפעילות הבינלאומית שלנו וגם מובילה במרץ את המיזם המלהיב, שעוסק בהוראת יזמות וחדשנות מבוססת פרוייקטים בסביבה גלובלית ומקוונת עם הישגים מרגשים בשת״פ עם אוניברסיטאות ומכללות בארץ ובחו״ל. גאים מאוד, שזה הוביל להידוק הקשרים הענפים שלנו עם המכללה האקדמית גליל מערבי בארץ ואוניברסיטת NTNU בנורווגיה!
HRTech
ממש לאחרונה הקמנו בשותפות ובהובלת עומר פוליצר, שמנהל את הפעילות שלנו בארץ ולימור מוצניק, שפרשה לאחרונה מתפקיד בכיר במערכת הביטחון, את HRTech לקידום תעשיית הפתרונות החכמים לטיפול במשאבי אנוש! המיזם החדש יצא לדרך בובינר השקה עם ידידנו הותיק פרופ׳ לייף אדבינסון ועם אווה פברי, מייסדת ומנהלת המרכז האירופי לנשים וטכנולוגיה ECWT .המיטאפ שבא אחריו בשבוע שעבר חשף 4 סטארטאפים שכבר הפכו שותפים שלנו ואנחנו מסייעים להם לצמוח!
LogisticsTec
בימים אלה אנחנו מקדמים יחד עם לקוח נאמן ואהוב שלנו, חברת בלדי, את קהילת Logistics Tech, ונערכים להקמת חממה טכנולוגית לסטארטאפים בתחום הלוגיסטיקה במרכז הלוגיסטי החדש והמתקדם של חברת בלדי בתימורים!
מודלים כלכליים חדשניים
בכל המיזמים האלה אנחנו מפתחים במקביל גם את הפתרונות הטכנולוגיים וגם את המודלים הכלכליים החדשניים, שמאפשרים את הטמעתם בארגונים, כולל שיתוף פעולה הדוק בין כל הנוגעים בדבר בכל הסקטורים: אקדמיה, תעשייה, ממשל ומגזר אזרחי.
כך אנחנו ממנפים את הנכסים שלנו - חזית הידע והחדשנות והקשרים הענפים שלנו בארץ ובחו״ל - לטובת כולנו ביחד, על בסיס תורת המורכבות, שאנו הוגים בה יומם ולילה - וביחד מצליחים ליצור פתרונות מורכבים לבעיות מורכבות גם בסביבה המורכבת והמאתגרת של המשבר העולמי - מגפת הקורונה !
אז לסיום, ברכות חמות לשנת בריאות ושמחה לכולנו! ביחד כתמיד נצליח!
שלכם באהבה,
עדנה פשר
|
|
|
|
למה בעיני, עדנה תמיד אומרת שביחד נצליח
אלה בן זקן |
|
|
|
ביקרתי עכשיו במפעל שאני מלווה מעל שנה וחצי, נפל שם החשמל ואיתו גם כל קווי הייצור. מנהל הייצור שהיה אמור לפגוש אותי היה עסוק עד צוואר בהרמה מהירה ומקצועית של כל הקווים וכל מה שעניין אותי הוא מי במפעל נרתם לעזור לו, מי נמצא ויכול לסייע. האם אנשים נרתמים בעצמם בשל המצוקה או שצריך לשכנע אותם לעזור. ניגשתי למנהלת המש"א ויחד הלכנו לייצור לראות איך אפשר לעזור. דבר ראשון הוצאתי מהתיק בקבוק מים ונתתי למנהל הייצור הטרוד. רציתי להיות בשבילו, לפחות בתחושה, קצת הקלה. שיראה שאנחנו מבינות את מצבו. ניהלנו שיחה קצרה, ממש קצרה, בקצה אולם הייצור. שאלנו אם יש לו מספיק אנשים, האם אנשים נוספים יכולים לעזור, האם הם זקוקים לכל דבר (החל ממים קרים ועד כל מה שהוא רוצה לבקש). בעודו לוגם מן הבקבוק ומתחיל קצת לחייך נוכחנו לשמוע כמה חזקים האנשים שאיתו. אלו שבלי לשאול מייד עזבו את עבודתם ובאו לעזור. הוא מבין שזו עבודה של כמה שעות ומה שנקרא "הם על זה". הבנתי כמה היינו הפוכים במחשבה שלנו- אני חיפשתי מי עוד יכול לעזור. הוא, במקצועיות שלו הבין שיחד עם שלושה אנשים טובים הוא מנהל את המצב באופן המיטבי.
אני חושבת שזו אלגוריה מדהימה ליחסים שאני בונה עם הלקוחות שלנו כאן. אלו שמצליחים להיות שותפים אמיתיים זוכים לכל כולי, לחוזקת הקבוצה, לטובי המומחים. אני מצליחה להיות הכי טובה לאלו שהצלחנו לבסס איתם יחסי אמון ותקשורת טובה.
מרגישה שאני מלאת רצון ואהבה גדולה להיות זו שמגישה את בקבוק המים בזמן הנכון. לומר לכל אותם לקוחותיי ושותפיי לדרך שאני איתם. מנסה להקל על האתגרים הקשים ביותר שלהם, שאני שותפה אמיתית לדרך. לאורך התקופה האחרונה פגשתי הרבה אנשים שפתחו את הדלת, הלב וראש- גאווה גדולה לסייע ולעזור לכל לקוחותינו כאן בדרום. אלו מהתעשייה, האקדמיה והרשויות המקומיות. ביחד אנחנו מצליחים לייצר ליווי לעסקים משפחתיים, סדנאות לצוותים מקצועיים, ליווי ארוך טווח של מנהלים, תכניות קליטה בארגון ואפילו קורסים באקדמיה.
נשמח מאוד להענות לכל אתגר, מוזמנים ליצור קשר.
|
|
|
|
Home אנושי - חדשנות טכנולוגית במעגל חיי העובד
עומר פוליצר ולימור מוצניק |
|
|
|
שוק העבודה הגלובלי עובר תמורות משמעותיות בכל הקשור לדפוסי העסקה, למאפייני העובדים ולאופי התחרות על מועסקים בכלל ו"טאלנטים" בפרט. אנשים, בייחוד הצעירים שבהם, עוברים מהר יותר ממקום עבודה אחד למשנהו מחפשים סימולטנית את מקום העבודה הבא שלהם וחברות נענות להן, שולחות "ציידי ראשים" ומחפשות להציע תמיד עוד ויותר. התחושה, מצד המעסיקים כמו גם מצד המועסקים היא של אי וודאות ומחסור מתמשך ביציבות.
תנודתיות זו, המובילה לתחלופה הולכת וגוברת של עובדים בתוך החברה, לעיתים לאחר זמן קצר מאוד, מייצרת הפסדים כלכליים עצומים למעסיקים המשקיעים תשומות רבות באיתור, מיון, הכשרה והעלאות שכר כמו גם אובדן משמעותי של ידע ארגוני יקר.
מכאן שייצוב עולם התעסוקה והתאמתו למגמות ולתמורות שחלות בו מהווה את אחד מהאתגרים המשמעותיים בעת הנוכחית ומעסיקים רבים מתלבטים כיצד ניתן ליצור מחדש מציאות ברורה ובטוחה יותר עבור העובד ועבור החברה ובמקביל, לייעל תהליכי עבודה ולצמצם הוצאות?
בראייתנו, התשובה טמונה, באסטרטגיה ארגונית המשלבת טכנולוגיות מתקדמות וחדשנות פורצת דרך לניהול משאבי אנוש. אלה חסרים במציאות הנוכחית כאשר מצד אחד, תחום משאבי האנוש והיחסים בתוך הארגון מוגדרים כנכס החשוב ביותר של כל ארגון ומנגד, ההשקעה בטכנולוגיות מתקדמות לניהול התחום היא מהנמוכות שיש , בוודאי ביחס למערכות בעולמות השיווק, המכירות ורצפת הייצור. במאמר זה נציג תחומים שונים בעולם משאבי האנוש בהם ניתן לשלב טכנולוגיות אשר יגרמו לשיפור ניכר בהתנהלות החברה ויתרמו ליציבותה.
עולם הגיוס והמיון התנודתיות בשוק העבודה, מייצרת אתגרים ומורכבות רבה בגיוס ומיון עובדים. זירת הרשתות החברתיות מייצרת הזדמנויות רבות לאיתור מתקדם של עובדים פוטנציאליים, יחד עם זאת חסרה בעיבוד חכם של נתונים, הצלבת מידע ויכולת חיזוי מתקדם להתאמת העובדים לארגון שלנו.
כלים מתקדמים ושימוש בבינה מלאכותית עשוי לשפר באופן מהותי את תהליכי הגיוס, המיון ובדיקות מהימנות של עובדים פוטנציאליים ובמילים פשוטות-במקום שהחברה תבצע חיפוש מתמיד אחר מועמדים מערכת אוטומטית תבצע חיפושים, תסנן קורות חיים ותציג רק את המועמדים הטובים ביותר לאנשי משאבי האנוש. המערכת תוודא שמועמדים אלה מרואיינים כהלכה ולאחר מכן בוצע מעקב אחר השתלבותם בחברה.
חשוב לציין כי אין הכוונה בהקשר זה להחלפת העובדים/ות העוסקים בגיוס .המטרה בשימוש בכלים טכנולוגיים מתקדמים היא לייצר אופטימיזציה תהליכית וטיפול בביג דאטה, באמצעות מערך מחשובי מתקדם.
שימור עובדים ומדידת אקלים ארגוני
אתגר משמעותי נוסף המאפיין את שוק העבודה הוא נטישת עובדים. שימור עובדים, מבלי לייצר מעגל אינסופי של העלאות שכר, מחויב להיות חלק מאסטרטגיה ארגונית לניהול משאבי אנוש. ההכרה כי נטישת עובדים מייצרת הפסדים כלכליים עצומים לארגון או לעסק, לא פחות מירידה במכירות, נטישת לקוחות או אובדן שוק היא המפתח להשקעת משאבים וקשב מנהלים.
האינדיבידואליזם בצרכי העובדים מחייב אותנו לגבש ולהטמיע שיטות מתקדמות להכרת שאיפות וטעמי העובד "מה מניע אותו" ולייצר מפת דרכים ייחודית לכל עובד .
בארגונים וחברות המעסיקים מאות ולעיתים אלפי עובדים, תהליך התכת שאיפות העובדים ביחד עם האמצעים שיש ברשות הארגון לתגמלם - מורכב מאוד עד כדי בלתי אפשרי ולכן, מסתפקים ביצירת תהליכים מסוג זה רק כשמדובר בטאלנטים.
הטמעת מערכות חכמות למניעת נטישת עובדים וחיזוי האקלים הארגוני עשויה במידה רבה להגיע למספר רחב של עובדים ולייצר רציפות תעסוקתית.
לדוגמא, עובדים המשולבים בחברה יקבלו בכל עת אפשרויות שונות בתוך החברה עצמה בכדי ליצור מצב שיאתגר אותם מצד אחד ויציע להם יציבות מן הצד השני ובמקביל לאלה- מנהלי משאבי האנוש והבכירים בארגון יקבלו כל הזמן דו"ח מצב אודות "האקלים הארגוני בחברה" דו"ח זה מבוסס נתונים ויוכל להצביע על כשלים שונים או לחילופין על הצלחה בשימור העובדים.
שינוי תפישת הגדרות משרה מגמה מעניינת נוספת היא חיפוש אחר האישיות המתאימה ולא רק המיומנות המקצועית. אם בעבר קורות החיים היוו את המרכז והריאיון עם המועמד/ת התמקד כמעט אך ורק במיומנויות המקצועיות, ביכולות טכניות ובהיסטוריה תעסוקתית הרי שכיום נדרש שינוי משמעותי ויש לעבור מתפיסה טכנית לתפיסה רחבה ואישית יותר. לא רק "למי יש את הכישורים הטכניים" אלא למי יש המאפיינים האישיותיים המתאימים לחברה ול "DNA" שלה. לא רק מי יתאים לחברה אלא גם מי החברה תתאים לו. משום שהתאמה מושלמת היא כזאת שבה שני הצדדים מרוצים. וכך העובד/ת נשאר בחברה ואילו החברה מקבלת עובד/ת מרוצה שמהווה כח אדם איכותי ונכס לחברה לאורך זמן.
גם מחפשי התעסוקה ילמדו עם הזמן להציג את עצמם בצורה רחבה יותר. לא רק על פי מיומנויות טכניות אלא על פי תפיסה הוליסטית יותר של הצגה של עצמם כבני אדם שלמים עם מאפיינים שונים.
רווחת העובד מרחוק "HOME RELOCATION:
חווית העובד בארגון עוברת שינוי משמעותי עם המעבר לדפוס עבודה היברידי. הצורך לייצר רווחה ותחושת שייכות לעובד נשאר כצורך מהותי בשימור עובדים ויצירת מוטיבציה, אך האתגר מחייב אותנו לייצר שיטות אחרות , חלקן מבוססות טכנולוגיה מתקדמת. לדוגמא: יצירת מערך תקשורת פנימי חכם, מדידת תפוקות, ניטור צרכים ופערים (לדוגמא - הדרכה, חניכה וכו') מבוסס תנועות והתנהגות ברשת ועוד.
לסיכום,
שוק העבודה חווה תמורות משמעותיות ומזמן אתגרים חדשים לצד הזדמנויות רבות.
שינויים באסטרטגיה הארגונית תוך שילוב טכנולוגיות חדשניות בכל הקשור לניהול המשאב הארגוני הם מחויבי המציאות לכל ארגון וחברה חפצי חיים המבקשים לשמור על גמישות מירבית לצד רציפות עיסקית.
יצירת HOME אנושי לאורך כל חיי העובד, באמצעות שימוש בכלים מתקדמים מהווה הזדמנות ומנוף לצמיחה, התייעלות ושמירה על אקלים ארגוני מתאים ובריא.
הכותבים:
עומר פוליצר ולימור מוצניק הם יזמים ויועצים אסטרטגיים מומחים .
Co- Founders at HR Tech Israel מקבוצת ד"ר עדנה פשר.
חפשו אותנו באתר שלנו www.hrtechisrael.com
|
|
|
|
מדוע בחרתי להתמחות בקבוצת פשר?
רן שמחון |
|
|
|
לאחרונה הצטרפתי כמתמחה לקבוצה. להלן הסיבות וגם החוויות הראשונות.
תאוריית המערכות המורכבות היא נר לרגליה של קבוצת פשר בהתנהלותה האסטרטגית, ניהולית ועסקית.
תאוריה זו מנתחת את העקרונות המשותפים לקיומן של מערכות מורכבות שונות בתחומי הביולוגיה, פיזיקה, סוציולוגיה, כלכלה, ארגונים ועוד.
לפי תאוריה זו כל המערכות הנ"ל מתאפיינות בהיותן נמצאות בתהליך מתמיד של התפתחות ושינוי, תוך מושפעות ממספר גורמים שונים באופן שאינו לינארי, איננו צפוי וקשה למדידה.
בדומה לכך, סוציולוגים כגון אנתוני גידנס ואורליך בק מכנים את עולמנו כעולם "בדהירה", עולם שנתון לקצב שינויים מהיר מאוד כתוצאה מהתפתחויות טכנולוגיות, ביוטכנולוגיות, גלובליות ושינויים תרבותיים.
הדרך להתנהלות נכונה באופן מיטבי בתוך מערכות כאוטיות שכאלה תלויה באימוץ עקרונות התנהגות ודפוסי פעולה תואמים.
כך למשל בפשר מאמצים כללי התנהלות של יזמות, גמישות ארגונית, מינוף קשרים, יצירת שותפויות, זיהוי הזדמנויות, חשיבה מחוץ לקופסא ומעבר מהיר בין תכנון לפעולה בכדי להיות רלוונטים ויעילים בעולם שהשינויים בו תכופים ומהירים.
העובדה שהתחלתי את התמחותי בתחום היעוץ הארגוני בקבוצת פשר קשורה בכך.
בתור סטודנט של עדנה ויוסי בבן גוריון הבנתי מהר מאוד שמדובר באנשים ובחברה עם גישה גמישה ויצירתית לחיים ולעסקים.
בפשר הכל אפשרי והרעיונות נרקמים במהירות לפעולות.
אין סחבת, אין תכנונים מייגעים, אין בירוקרטיות ואין היררכיה מצמיתה.
בפשר הדברים עובדים מהר, מתוך תשוקה, בשותפות, תמיכה ביוזמות ורעיונות חדשניים וחשיבה מחוץ לקופסא.
כך כמתמחה מתחיל נפתחה בפני הדלת לייצר הזדמנויות ולהפיק רווחים והתאפשר לי ליזום חיבור בין החברה למנכ"ל חברת נדל"ן, שזקוק לליווי בכניסה לתפקידו החדש.
הצעת העניין הפכה תוך יום לקביעת פגישה ראשונית ומהר מאוד למתן הצעת מחיר.
בפשר היחס אותו מקבלים המתמחים שווה ליחס אותו מקבלים יתר העובדים ולכן הדלתות וההזדמנויות פתוחות לכולם בשווה.
גישה זו תואמת את גישת 'השולחנות העגולים' שמאומצת כיום במרכזי חדשנות וחממות סטראט אפ. גישה זו דוגלת בטשטוש הגבולות שבין מורה לתלמיד.
במקום מורה שעומד ומרצה מול כיתה באופן היררכי, מתנהל לימוד משותף בו כל אחד יכול לקחת חלק ולחלוק מהידע והיכולות היחודיים שלו.
כך מתרחב לו מעגל הידע, נפתחים כיווני חשיבה יצירתיים וחדשנים שלא יכולים להיות פרי מוחו של אדם אחד וכלל השותפים ללימוד נעשים פעילים ומחוייבים יותר.
גישה זו מאומצת כמובן בפשר מעבר לתחום הצר של הפדגוגיה ביחס לעולמות התוכן של יחסים בינאישיים, יזמות, אסטרטגיה, ארגונים, ניהול ועסקים.
בשפתם של חז"ל ניתן לסכם את הדברים לשני משפטים: "איזהו חכם הרואה את הנולד" ו-"איזהו חכם הלומד מכל אדם".
שנה טובה!
*רן שמחון הוא פרקטיקן בקבוצת ד"ר עדנה פשר ושות'
|
|
|
|
"אם אתה מאמין שאפשר לקלקל
האמן שאפשר לתקן"
יערה גאבר איבגי |
|
|
|
אלול תשפ"א, ספטמבר 2021
בשנה וחצי האחרונה, אנחנו חווים תקופה של חוסר וודאות מתמשכת, אנחנו שומעים מכל עבר את הצורך של הבנת התמונה הגדולה, של יצירת עוגן בחיינו ורצון משווע לחזור לשגרה ברוכה.
עם זאת, אי הוודאות הגדולה יצרה בפני חלקנו הזדמנות לערוך שינוי בחיים, שינוי אמיתי, מיטיב, חיובי. יש מי שבחרו במקצוע חדש, יש שערכו שינוי בתא המשפחתי או ברשימת המטרות למימוש והגשמה לשנים הקרובות. האמנתי, ועודני מאמינה כי המשפט של רבי נחמן:
"אם אתה מאמין שאפשר לקלקל
האמן שאפשר לתקן"
טומן בחובו את סוד העשייה לחיים בכלל, ואולי למקצוע שלנו בפרט. שהרי בחיינו הפרטיים אנחנו לעיתים נוטים להתעסק בקושי, לזהות אותו ולהעיד עליו, לפעמים נדלג מעליו, לפעמים נעצים אותו, אך לא תמיד נמצא בנו את הכוח לאמץ אותו לכדי שינוי פנימי ואמיתי. אימוץ השינוי וקבלתו מביאים לעיתים לתחושה של כוחות מתנגשים, של סחרור או יציאה מאיזון.
עריכת השינוי באופן חיובי, מיטיב הוא אינו דבר של מה בכך, הוא דורש אמונה בדרך, בחזון ובמטרה, שותפים שניתן להישען עליהם, אומץ ללכת בדרך הנכונה לנו, קבלה, הקשבה והרבה התמדה. אבל יותר מהכל, רבי נחמן אומר לנו האמן שאפשר לתקן. האמינו שאפשר! שאפשר לשנות, שניתן לתקן, שימים טובים באים עלינו. ההכרה בטוב שסביבנו והאמונה בטוב שעוד יגיע, הם הם הכוח המניע בעת השינוי.
תמיד סביב השנה החדשה, עולה בנו הצורך לעשות שינוי בחיינו. לרוב אלו דברים שבערו בנו בפנים לאורך השנה החולפת, לאכול בריא יותר, ללמוד משהו חדש, לכעוס פחות, להגיע הביתה שעה מוקדם יותר כדי לבלות עם אהובינו, לבקש מהבוס העלאה או להקדיש קצת זמן לעצמי. ישנה תחושה באוויר של התחדשות, של רצון להיטיב, לשנות, לשפר.
עם ההרגשה הזו, הגעתי למסלול הלימודים שלי בייעוץ ארגוני ובפרט, להתמחות בקבוצת פשר.
כולי תקווה שנזכה בשנה זו ובכל שנה,
להודות על הקיים, להאמין בטוב שעוד יבוא, לאמץ את השינויים שיבואו בברכה, שנלמד, שנתפתח, שנשמח ושנחבק את אהובנו חזק חזק.
*יערה גאבר איבגי היא עובדת סוציאלית תעסוקתית, סטודנטית לתואר שני בניהול המשאב האנושי בהתמחות בייעוץ ארגוני, מכללת ספיר ופרקטיקנית בקבוצת ד"ר עדנה פשר ושות'.
|
|
|
|
|