במזל טוב, הילד בן 30!
הניוזלטר שלפניכם הוא חגיגה המוקדשת כולה למורשת המפוארת של כתב העת לחשיבה ניהולית ואסטרטגית על שלל גלגוליו החל מההשקה החגיגית במאי 1991 כירחון לחשיבה ניהולית בפרינט וכלה בגלגולו הנוכחי כמגזין אונליין.
כשסטטוס נוסד ככתב עת למנהלים העולם היה שונה לחלוטין מזה שהוא היום והכוונה לא רק למהפכה הדיגיטלית. במהלך השנים ליווה וסיקר כתב העת "סטטוס" את כל הטרנדים החדשים שהופיעו בעולם הניהול שאת חלקם הביאה לארץ המייסדת שלו ד"ר עדנה פשר החל מניהול ידע, פיתוח וניהול בר-קיימא, ניהול חדשנות, ערים חכמות, הקונספט של העולם ככיתה והרשימה עוד ארוכה. עולם הניהול עצמו עבר שינויים ו"סטטוס" התאים את עצמו לרוח העכשווית אבל בבסיס נשארו בו הערכים הישנים שהם רלוונטיים גם להיום: מנהיגות, עבודת צוות, תקשורת בינאישית, תרבות ארגונית על שלל מרכיביה וכמובן אסטרטגיה. בשנת 2009 החלטנו להוסיף לשמו של העיתון את המילה אסטרטגיה ומאז הוא "כתב עת לחשיבה ניהולית ואסטרטגית" מתוך תפישה עמוקה שאין ניהול תקין ללא אסטרטגיה מקדימה.
בחרנו להציג לכם הקוראים הוותיקים שזוכרים וגם לחדשים יותר שלא זוכרים את גלגוליו המוקדמים יותר של "סטטוס" את הגיליונות שהיוו נקודות ציון בחייו המרתקים של העיתון הזה לצד מאמרים וראיונות שחלקם מצולמים משנים שהעיתון חי וקיים אונליין ברשת האינטרנט. 255 גיליונות בדפוס ועוד תשע שנים של חיים דיגיטליים הם מטען של תוכן ניהולי ואינטלקטואלי רב היקף. מן הסתם היינו צריכים לבחור קומץ והמשימה היתה בהחלט לא קלה. התמקדנו בנקודות ציון חגיגיות שמסמנות את ההתפתחות המתמדת כמו הגיליון הראשון, הגיליון השניים עשר כעבור שנה, גיליון שער לשנת 1994, גיליון 22 המציין שלוש שנים לעיתון, גיליון ה-50, גילון ה-100, גיליון ה-120 המציין עשור לעיתון, גיליון ה-200, גיליון החוגג 20 שנה לכתב העת והגיליון האחרון שיצא בפרינט לפני המעבר לעולם הדיגיטלי. בנוסף החלטנו לתת ביטוי גם לגיליון המציין 100 שנה לאבי תורת הניהול פיטר דרוקר וגיליון שעסק בשיווק בזמן משבר הסאבפריים העולמי שהוא רלוונטי גם למשבר הנוכחי בימי קורונה.
במהלך השנים היו לסטטוס לא מעט עורכים - זה אולי המקום להודות לכולם על תרומתם הנכבדה לעיצוב המורשת המפוארת של כתב העת הזה. רוביק רוזנטל היה הראשון בשנתיים הראשונות לחייו של הירחון הצעיר, אחריו ירון לונדון, עידן גרינבוים, אמנון לבב ורונית שווה שהיתה העורכת בעשור השני לקיומו. גילוי נאות, כותב שורות אלה והעורך הנוכחי הוא היסטוריון בפרופסיה כך שאם נדמה שיש פה עודף נוסטלגיה וגם נבירת יתר בארכיון של "סטטוס" אין זה מקרי ושלושים שנה זוהי גם תקופה שבא נפתחים רוב הארכיונים למחקר היסטורי אחרי האירועים, כך שלחגיגות השלושים יש משמעות עם פרספקטיבה.
מנהלים רבים במשק קראו באדיקות במהלך השנים את "סטטוס". רבים מהם גם הפכו לחברים עם השנים ואת חלק מהברכות שלהם לרגל המאורע בחרנו להנגיש לכם ביחד עם כתבות וראיונות שקיימנו איתם במיוחד לעיתון. זה המקום להזכיר את עודד פלדמן, חבר יקר ושותף לדרך הארוכה של "סטטוס" שמאוד אהבנו ושכבר לא אתנו לחגוג את ציון הדרך הנוכחי. עודד נהג לומר ש"סטטוס" הוא העיתון היחידי בארץ שהוא מאוזן. בשנים שבהן קרסו זה אחר זה עיתון חדשות, מגזין העולם הזה, מגזין מוניטין ומעריב של רוברט מאקסוול זו היתה אמירה בעלת אחיזה חזקה במציאות.
שלושים שנה עברו על העיתון והוא עדיין כאן. חי, בועט, נושם ומתחדש כל הזמן. החזות אולי שונה אבל המהות בבסיסה זהה, ל"סטטוס" כמו לישות חיה יש נשמה וזה סוד קסמו והיכולת שלו לשרוד לאורך כל כך הרבה שנים. במשך שנים ארגן "סטטוס" לא מעט כנסים - רבים מהם הוקדשו לעסקים משפחתיים. כאן המקום לומר שלבסוף מדובר גם בעסק משפחתי. ד"ר עדנה פשר המייסדת של סטטוס, יוסי פשר השותף המייסד וכותב פעיל בכל שנות קיומו של העיתון, עו"ד רחל פשר אייקנאר שכותבת טורים בענייני חוק ומשפט החל משנתו הראשונה ועבדכם הנאמן העורך הנוכחי שטור שלו בשם קוראים עולם ליווה את הגיליונות בפרינט משנת 2007 ועד 2012 ומאז, כולנו חלק ממשפחת פשר ומשפחת "סטטוס" המורחבת וזה גם אחד מסודות ההישרדות שלו לאורך תקופה כל כך ארוכה.
לבסוף אי אפשר בלי להודות לכותבים שלנו. עיתונאים, מנהלים, אנשי הייטק, רואי חשבון, עורכי דין, אקטוארים ומאמנים עסקיים ואישיים - כולם תורמים לעיתון הזה להיות מוביל בתחומו כבר שלושה עשורים. תודה גם למשדרי היח"צ ששומרים על קשר רציף ומספקים עבורנו אייטמים חמים תמיד מעולם הניהול והעסקים היום יומי. תודה מיוחדת שמורה למיכאל אבני שבמסירות מלווה את "סטטוס" מיומו הראשון בדיגיטל.
ולכם קוראים יקרים, תודה שהייתם ותודה שאתם עוד כאן יחד איתנו.
קריאה מהנה, שנה טובה ולעוד שנים רבות של "סטטוס" בהתחדשות מתמדת!
ד"ר ירון פשר
עורך ראשי
|