חברות וחברים יקרים אני שמחה להציג בפניכם את המגזין החדש שלי, בו אשתף בפרויקטים המובילים של משרדי, בחדשות וחידושים מעולמות עיצוב הפנים והאדריכלות, בסיפורי הצלחה של לקוחות מרוצים, ובפרסומים שהופיעו עלינו בתקשורת. אשמח לשמוע את דעתכם. אתם מוזמנים להיכנס ל
שלי ולעמוד הפייסבוק כדי שנכיר טוב יותר קריאה נעימה וניפגש במגזין הבא. נילי חביב
עיצוב בית בהתנדבות לחיילת בודדת
במסגרת פרויקט למען הקהילה שיוזמת מירי בלבול מ'סקולה' (לימודי הום סטיילינג ועיצוב), לקחתי חלק בעיצוב בית לחיילת בודדת, בשיתוף פעולה עם ורדה ברגר ורונית סטסווסקי. בתחילת הפרויקט קיבלנו בית מוזנח ביותר, ללא מיטה או ארון, שכלל רק שידה שבורה בתוך חלל שלא נעים להתגורר בו. כדי להפוך את הבית למזמין ונעים, ניצלתי את קשרי עם ספקי הקבועים שתרמו מזמנם וניסיונם המקצועי – 'נגריית שלי' תרמה שידה, קבלן השיפוצים מוטי שושני הדביק טפט שסופק על ידי 'פרקט פור יו', שי אלון 'פיקוח בניה' הגיע , צבע, תלה ואירגן, חברת 'ריביירה' סיפקה לנו ארון, תופרת בשם דינה ממודיעין תרמה את הווילונות, ואנו רכשנו אביזרים נלווים והתחלנו במלאכת עיצוב החדר לחיילת. בשלב הראשון ביררנו לאיזה צבעים היא מתחברת ולאיזה סגנון, וכך ניסינו להתאים את העיצוב לטעמה האישי. בנוסף, שילבנו בחלל תמונות ומגוון מסגרות עם תמונות של החיילת שנתלו על הקירות, שיפצנו שידה ישנה, ובסופו של יום יצרנו עבורה חלל מגורים בעל מראה צעיר, חמים ומזמין, שייתן לה תחושה של מקום שכיף לחזור אליו. תודה למירי בלבול על ההזדמנות שהעניקה לי להתנדב ולתרום, והתוצאה לפניכם....
כשיצירתיות פוגשת מקצוענות נילי חביב היא הנדסאית אדריכלות ומעצבת פנים מהשטח - פרקטית, פונקציונאלית ומהירת ביצוע, המתמודדת עם אתגרים תכנוניים, אילוצים טכניים ומגבלות שטח, בשילוב עם ראייה עיצובית ואמנותית מפותחת, ליצירת סינרגיה מושלמת בין עולמות האדריכלות ועיצוב הפנים. לתפיסתה, "תפקיד האדריכל אינו 'להוליד' את הבית, אלא 'ליילדו' מתוך בטנו של הלקוח – האדריכל הוא רק שופר, כי בכל בית צריך להימצא ה'אני' של המתגורר בו ולא של האדריכל".
משפחה בת חמש נפשות (שלושה ילדים) הגיעה אליי לפני כשלוש שנים, לאחר שרכשה מגרש בבית אריה, המשתרע על כ- 350 מר' וצופה על נחל שילה. בשלב הראשון, שכרו דירה בבית אריה כדי להתרגל לחיים בישוב. בני הזוג ביקשו לתכנן בית מרווח ביותר בסגנון מודרני, אך יחד עם זאת היה לי חשוב לתכנן את הבית כך שישתלב עם סביבתו הכפרית. כדי ליצור תחושת מרחב בתוך הבית, שתוכנן כדו משפחתי, דאגתי לייצר ויטרינות גדולות הפונות לשני כיווני אוויר מקבילים לצפון ודרום, כדי שהבית יזכה לאור במהלך רוב שעות היום. החזית המרכזית הצופה לנוף היא החזית הצפונית, וכדי שהבית כולו יהיה מואר, דאגתי ליצור חזית נוספת עם ויטרינה מצד דרום.
איך משלבים אדריכלות פנים כבר בשלב התכנון.
בטרם החלטתם לרכוש נכס או מגרש, מומלץ להגיע לפגישות יעוץ עם אדריכל. אם העסקה כולל רכישת בית, פגישת הייעוץ תסייע לכם להבין האם קיימת התאמה בין המצב הקיים של הנכס ובין ההיתר. בהיעדר התאמה, האדריכל יוכל להבהיר לכם האם ניתן להכשיר את החללים שאין עליהם היתר ומה הדבר מצריך מכם. עצה כזו תחסוך לכם הרבה כסף בעתיד. ואם החלטתם לרכוש מגרש ואתם צריכים לבחור איזה... יעוץ אדריכלי יסייע לכם להבין את כיווני האוויר, גובה המגרש ביחס לסביבה, פרופורציות לגבי המרחב הכללי של חללי הבית, ומה יוכל להיכנס בכל קומה - עצה זו תעזור לכם להחליט איזה מבין המגרשים הכי נכון לכם לבחור. למידע נוסף ניתן לפנות אלי' בנוסף אוכל לספק לכם מדריך שהכנתי במיוחד עבורכם, הכולל טיפים רבים שצברתי מניסיוני רב השנים. בהצלחה !