שיתוף    שליחה לחבר.ה  

   אוקטובר 2016



פחות גמול יותר אחריות

עו"ד רפי קרימן- שותף מחלקת שוק ההון ורגולציה פיננסית משרד ברנע ושות'
עו"ד רון שוחטוביץ - מחלקת שוק ההון ורגולציה פיננסית משרד ברנע ושות'

 
נושא אחריות נושאי משרה בכלל, ודירקטורים בפרט, הינו אחד הנושאים המרכזיים בדיני החברות ודיני ניירות הערך בישראל. נושא זה נדון, נותח והורחב בהדרגה לאורך השנים, ואין ספק כי במצב המשפטי כיום, על הדירקטור רובצת אחריות רחבה וכבדה. כיום קיימת אנומליה, שנדמה שרק מתרחבת, בין היקף האחריות המוטל על הדירקטור מחד, לבין הגמול והיקף ההגנה המוענק לו מאידך. במאמר זה נעסוק בעיקר בדירקטורים המכהנים בחברות ציבוריות.






 




פסיקה חדשה על חובות דירקטורים ונושאי משרה 
עו"ד איריס ציבולסקי - חביליו, עו"ד אורי רוזנברג, עו"ד שיראל גוטמן עמירה
אגמון ושות' רוזנברג הכהן ושות' 

 
האם קיימת חובת דיווח על החלטה שלא לחלק דיבידנד? האם לדירקטוריון חברה נסחרת חובה למנוע העברת ניירות הערך לרשימת השימור? והאם יש חובה להצטייד בהערכת שווי בעת ביצוע הצעת רכש? בחודשים האחרונים ניתנו מספר פסקי דין בעניינים אלו ובעניינים נוספים על ידי בית המשפט הכלכלי ועל ידי בית המשפט העליון ועל כך במאמר זה. 




 

בית המשפט העליון דן בכוחו (המוגבל) של בעל מניות למנוע דילול אחזקותיו
עו"ד תומר רייף, זיסמן אהרוני גייר עורכי דין
 
אחד המקורות המקובלים למימון הפעילות השוטפת של החברה הוא השקעת הון על ידי בעלי המניות הקיימים, או על ידי משקיעים חדשים המעוניינים להזרים מימון לחברה כנגד הקצאת מניות. בדרך כלל, כאשר החברה מחליטה על השקעת הון, ידולל שיעור אחזקותיהם של בעלי מניות שאינם מעוניינים להשקיע כספים נוספים בחברה, וכתוצאה מכך כוח השליטה שלהם יוקטן. במצב דברים זה מתעוררת השאלה האם בהכרח הגנה שניתנה לבעל מניות בחוזה או בהסכם מייסדים או בתקנון החברה, נגד דילול אחזקותיו, תהא תקפה לעולמים.


 

כניסה לאתר

mail

office@idu.org.il

03-7363146