|
|
סיור ליקוט צמחי-בר למאכל ברמת-אביב הירוקה בשבת, 22.1 בשעה 9:45
סלט-בר טרי ורענן ופסטו-בר, שהכנו בסיור הליקוט הקודם צילמו: דן ברקאי, גלית סמואל
איזה צמחי-בר למאכל גדלים בעיר ? איך ללקט ? איזה מטעמים ניתן להכין מעשבי-בר ?
על כל אלה ועל סודות ליקוט נוספים תוכלו ללמוד בסיור ליקוט חוויתי ומהנה נוסף בסדרת סיורי הטבע העירוני של הפורום, שיתקיים ביום שבת, 22.1 בשעה 9:45.
במהלך הסיור נכיר, נטעם ונלקט מגוון צמחי-בר למאכל בשטחים הציבוריים ברחבי שכונת רמת-אביב הירוקה ובסיומו נכין סלט רב-טעמים, טרי ורענן (והפתעות נוספות) מצמחי-הבר שליקטנו וגם קינוח מתוק וטבעי, על בסיס פירות שקטפנו מעצי-פרי בשכונה, לרגל ט"ו בשבט.
הסיור מתקיים במסגרת פרוייקט "בר-בעיר" של הפורום, לשימור פרחי-הבר, הצמחייה הטבעית העונתית והפסקת הריסוסים בקוטלי עשבים כימיים בשטחים בגינון אקסטנסטיבי בעיר. מסלול הסיור יעבור בשטחים שהופסקו בהם הריסוסים והוצבו בהם שלטי הסברה בעקבות פעילות הפורום מול העיריה.
מדריך הסיור יהיה אלון אלירן, שותף ב"עץ בעיר" - מרכז לאקולוגיה עירונית בתל-אביב ודוקטורנט בבית-הספר "פורטר" למדעי הסביבה באוניברסיטת תל-אביב . אלון משלב בתזונה היומיומית שלו צמחים שהוא מלקט או מגדל בגינות הקהילתיות שבהן הוא פעיל ומגשים הלכה למעשה אורח חיים אקולוגי-לַקָטי-קהילתי בעיר הגדולה והסואנת.
משך הסיור: כשעתיים וחצי - שלוש שעות.
דרגת קושי: הליכה קלה, ברובה בשבילים מרוצפים.
ציוד: מומלץ להצטייד בשתייה ובכובע.
עלות הסיור: 30 ש"ח למבוגר, 50 ש"ח למשפחה (הורה/ים + ילדים קטינים).
לפרטים נוספים ולהרשמה: forum.teva@gmail.com, טל. 050-6363878
מכינים סלט עשיר ורב-טעמים מכף-האווז (משמאל) ועשבי-בר נוספים שליקטנו.
המשך החגיגה - בסיור הליקוט שיתקיים בשבת, 22.1 בשעה 9:45 ברמת-אביב
צילמו: דן ברקאי, גלית סמואל
|